IMG_7543
30.10.2017 11.00

Pohjoismaisen seikkailuterapiaverkoston edustajien työryhmä kokoontui Paimiossa

Pohjoismaisen seikkailuterapiaverkoston edustajien työryhmä (Nordic Outdoor Therapy Network) kokoontui Turussa 23.-25.10.2017. Verkosto aloitti tapaamisensa 23.10.2017 Paimiossa Säätiön vieraina. Vierailusta vastasi Säätiön Pekka Lyytinen ja Satu Kananen.

Seikkailuterapiaverkostossa kokoontui kahdeksan seikkailutekniikkoja ammatillisesti käyttävää ja tutkivaa mielenterveysalan ammattilaista Ruotsista, Norjasta, Tanskasta ja Suomesta.  Verkostossa keskusteltiin pohjoismaisesta kehittämisyhteistyöstä. Tanskassa ja Norjassa on jo muotoutuneet kansalliset verkostot noin kahden vuoden ajalta. Suomeen on rakennettu seikkailuterapiaverkostoa kesäkuusta 2017 alkaen. Verkoston seuraava tapaaminen järjestetään Norjassa Kristiansandissa loppuvuonna 2018.

Pohjoismaiset seikkailijat pääsivät tutustumaan myös säätiön pitkäjänteiseen kehittämistyöhön liittyen seikkailumenetelmien käyttöön perhekuntoutuksessa. Verkoston edustajat antoivat positiivista palautetta Säätiön seikkailutyöstä. Säätiön vuorovaikutusperustainen työtapa ja suhteiden tukemiseen liittyvät tavoitteet saivat verkoston vahvan tuen ja niitä pidettiin ainutlaatuisina.  Verkoston jäsenillä oli mahdollisuus omakohtaiseen kokemukselliseen seikkailutoimintaan niin sanotussa seikkailuliiterissä, jonka toiminnallinen monipuolisuus ja minimalistinen rakentamistapa sai kiitosta.

Seikkailuterapiaverkosto

Palaa otsikoihin