Säätiön-historia-MLL-Lasten-ja-Nuorten-Kuntoutussäätiö

Historia

Säätiöllä on yli 20 vuoden kokemus perhekuntoutuksessa käytettävien toiminnallisten, seikkailullisten ja vuorovaikutusta tukevien menetelmien kehittämistyöstä osana kuntoutuspalveluitaan.

Mannerheimin Lastensuojeluliitto perusti vuonna 1994 Varsinais-Suomeen Yläneelle Kuntoutus- ja kehittämiskeskus Huvituksen, jonka tehtävänä oli tarjota perhekuntoutusta psykososiaalisen avun tarpeessa oleville lapsille ja heidän perheilleen. Vuosien aikana lastensuojelullisen kuntoutuksen rinnalla lääkinnällisen kuntoutuksen palvelut ovat kasvaneet keskeisimmiksi kuntoutusmuodoiksi.

Alusta asti kehittämistoiminta on liittynyt kiinteästi perhekuntoutukseen ja sitä on rahoittanut nykyinen STEA (ent. RAY) ja Kela. Säätiöllä on yli 20 vuoden kokemus perhekuntoutuksessa käytettävien toiminnallisten, seikkailullisten ja vuorovaikutusta tukevien menetelmien kehittämistyöstä osana kuntoutuspalveluitaan.

Kuntoutus- ja kehittämiskeskus Huvituksen toiminta liitettiin vuonna 2000 osaksi MLL:n Lasten ja Nuorten Kuntoutussäätiötä. Säätiö on hallinnollisesti itsenäinen toimija ja sillä on yhteinen arvopohja Mannerheimin Lastensuojeluliiton kanssa.

Vuonna 2014 huhtikuussa säätiön kaikki toiminta keskitettiin Alvar Aallon suunnittelemaan Paimion sairaalaan kunnostettuihin tiloihin. Kiinteistön omistaa Varsinais-Suomen sairaanhoitopiiri. Perhekuntoutus ja sen kehittäminen jatkuvat nyt kulttuurihistoriallisesti merkittävässä kohteessa kauniin mäntymetsikön ympäröimänä.