Tyttö-olet-helmi-MLL-Lasten-ja-Nuorten-Kuntoutussäätiö

Tyttö olet helmi!

Tyttö olet helmi! -kehittämishankeen tarkoituksena on tukea nuorten tyttöjen alkavien mielenterveysoireiden varhaista tunnistamista ja lisätä tytön kehitystä suojaavia tekijöitä.

Kenelle?

Toiminta on tarkoitettu 12–16 -vuotiaille tytöille, joilla on alkavaa mielenterveyden oireilua, kuten masennusta tai ahdistusta. Tyttö osallistuu toimintaan yhdessä äidin kanssa. Tytön kanssa toimintaan voi osallistua myös joku muu läheinen aikuinen nainen, kuten isoäiti, kummitäti tai sijaisäiti. Toimintaan pääsee mukaan yhteistyökumppaneiksi lähteneiden kuntien yläkoulujen oppilaat sekä Turun tyttöjen talon asiakkaat.

Yhteistyötahot:
  • Liedon yläkoulut
  • Salon yläkoulut
  • Paimion ja Sauvon yläkoulut
  • Perusturvakuntayhtymä Akselin alueen yläkoulut
  • Turun Puropellon koulu
  • Turun Tyttöjen talo 

Miten?

Hankkeessa vahvistetaan tytön ja äidin välistä suhdetta VIGMLL®-ohjauksen avulla (videoreflektiivinen menetelmä), järjestetään toiminnallisia vertaisryhmiä sekä tehdään yhteistyötä oppilashuollon kanssa Varsinais-Suomen alueella. 

Milloin?

Tyttö olet helmi! -hankkeen rahoittaa sosiaali- ja terveysministeriö Veikkauksen tuotoilla. Hanke kuuluu Arvokas-avustusohjelmaan ja sen kesto on 2018–2021. Hanke- ja suunnittelutyö on alkanut syyskuussa 2018 yhdessä yhteistyökumppaneiden ja Arvokas-avustusohjelman kanssa.

Lue lisää ja hae mukaan! 

Kuka?

Niina Hakala

hankepäällikkö, VIG-ohjaaja, psykologi

niina.hakala@mll.fi

040 6531736

 

Minna Aallontie

hanketyöntekijä, VIG-ohjaaja, fysioterapeutti
minna.aallontie@mll.fi

p.040 6532436


Marika Väärä

hanketyöntekijä, VIG-ohjaaja, psykiatrinen sairaanhoitaja
marika.vaara@mll.fi

p.040 6418467


Nina Mellenius

kehittämispäällikkö

nina.mellenius@mll.fi

p. 040 5017707

Tuettu_Veikkauksen_tuotoilla_TUNNUS_Sininen_RGB                                                                                                                            Arvokas_tunnus_url