ipp

Isät ja pojat puussa -seikkailutoimintaa neuropsykiatrisesti oireileville nuorille

Isät ja pojat puussa -seikkailutoiminta on tarkoitettu isälle ja pojalle yhdessä. Toimintaan voi osallistua pojan kanssa myös joku muu hänelle läheinen mieshenkilö. Toiminta on suunnattu 10–16-vuotiaille pojille, joilla on neuropsykiatrisia oireita.

Toiminnan tavoite

Toiminnan tavoitteena on vahvistaa isän ja pojan välistä suhdetta tarjoamalla heille yhteisiä kokemuksia seikkailujen äärellä. Yhteiset kokemukset voivat vahvistaa pojan itsetuntoa ja tukea isän vanhemmuutta. Lisäksi toiminnan avulla rohkaistaan isiä ja poikia kokeilemaan uusia asioita harrastekokeilujen parissa.

Neuropsykiatrinen oireilu voi näkyä pojalla esimerkiksi pulmina itsesäätelyssä, tarkkaavuudessa, keskittymisessä ja sosiaalisissa suhteissa. Osallistuminen ei edellytä diagnoosia tai lähetettä.

Yhdessä seikkailua

Isät ja pojat puussa kokonaisuus sisältää 3 seikkailullista toimintaviikonloppua ja 1–2 harrastekokeilua Turun ja Salon alueella.

Seikkailulliset toimintaviikonloput

  • sisältävät melontaa, retkeilyä, seikkailullisia haasteita ryhmässä, kiipeilyä ja kalliolta laskeutumista sekä ruuanlaittoa luonnossa
  • ajankohta perjantai-illasta lauantaipäivään
  • suunnattu kahdelle ikäryhmälle: 10–13- ja 13–16-vuotiaat
  • ryhmän koko 6 poikaa ja heidän isänsä
  • varustukseksi riittävät tavalliset ulkoiluvaatteet

Toiminnan rahoittaa

Toimintaa rahoittaa sosiaali- ja terveysministeriö Veikkauksen tuotoilla. Isät ja pojat puussa -toiminta kehitettiin vuosien 2015–2017 aikana osana Emma & Elias -avustusohjelmaa. 

Yhteistyökumppaneina toimivat: 

Koordinaattori Satu Kananen
p. 040 653 1735, satu.kananen@mll.fi

Kehittämispäällikkö Nina Mellenius
p. 040 501 7707, nina.mellenius@mll.fi