neuropsykiatrinen-kuntoutus.jpg

Neuropsykiatrinen kuntoutus

Neuropsykiatrisessa kuntoutuksessa on keskeistä lapsen toimintakyvyn ja vanhemmuuden tukeminen. Kuntoutuksen toteuttaa moniammatillinen työryhmä, jolla on laajaa kokemusta ja osaamista kohderyhmästä.

Säätiöllämme on kokemusta yli 20 vuoden ajalta lasten ja nuorten neuropsykiatristen häiriöiden kuntouttamisesta perhelähtöisesti toiminnallisin menetelmin. Neuropsykiatrisessa kuntoutuksessa työskennellään aina kiinteässä yhteistyössä lapsen vanhempien ja sisarusten kanssa.

Neuropsykiatrisen kuntoutuksen tavoitteet ja menetelmät

Kuntoutuksessa on keskeistä lapsen toimintakyvyn ja vanhemmuuden tukeminen. Kuntoutuksen toteuttaa moniammatillinen työryhmä, jolla on laajaa kokemusta ja osaamista kohderyhmästä. Tutustu tarkemmin kuntoutuksessa käytettyihin menetelmiin ja sisältöihin!

Neuropsykiatriset palvelut

Tarjoamme seuraavia neuropsykiatrisia palveluita:

  • Ryhmämuotoinen kuntoutus tarkoittaa sopeutumisvalmennusta koko perheelle. Järjestämme kursseja lapsille tai nuorille, joilla on ADHD, asperger, autismi tai traumaattinen aivovamma. Lue lisää sopeutumisvalmennuksesta!
  • Yksilöllinen perhekuntoutus tarkoittaa perheen yksilöllisten tarpeiden mukaisesti räätälöityjä kuntoutusjaksoja. Lue lisää yksilöllisestä perhekuntoutuksesta!
  • Terapia- ja tutkimuspalveluitamme ovat neuropsykologinen tutkimus ja kuntoutus, toimintaterapia, Theraplay ja VIGMLL®-ohjaus. Tutustu terapia- ja tutkimuspalveluihimme!

Ketkä hyötyvät neuropsykiatrisesta kuntoutuksesta?

Kuntoutamme lapsia ja nuoria, joiden vaikeiden käytösoireiden taustalla on kehityksellinen neuropsykiatrinen häiriö, kuten autismikirjon häiriö, ADHD tai Touretten oireyhtymä. Lapsella voi olla myös aivovamman jälkitila.

Tyypillisiä tilanteita, joissa lapsi hyötyy kuntoutuksesta, ovat merkittävät vaikeudet sosiaalisten suhteiden luomisessa, tunnesäätelyssä ja omantoiminnan ohjauksessa tai arvaamaton ja impulsiivinen käytös. Tästä voi usein seurata vaikeuksia koulunkäynnissä. Lasten ja nuorten oireiden vaikeusaste vaihtelee yksilöllisesti.


Ota yhteyttä!

Kirsi Helminen-Seppälä 14 2 2018-01
Kuntoutussihteeri Kirsi Helminen-Seppälä
p. 040 1801117

Kuntoutussuunnittelija Sirke Ruusunen
p. 040 8421 517

Kuntoutussuunnittelija Kristiina Elovaara
p. 040 7034272 

Kuntoutussuunnittelija Sami Arola (tutkimus- ja terapiapalvelut)
p. 040 528 4394