Autismi-sopeutumisvalmennuskurssit-MLL-Lasten-ja-Nuorten-Kuntoutussäätiö

Autismi ja kuntoutus

Autismi-sopeutumisvalmennuskurssilla tapaat muita samankaltaisessa elämäntilanteessa olevia perheitä ja saat tietoa autismista, kuntoutuksesta ja palveluista. Kurssi kestää 5 vuorokautta, ja se on tarkoitettu koko perheelle. Kuntoutukseen liittyvät etuudet, kuten kuntoutusrahan ja matkakustannukset, maksaa Kela.

Kurssin tavoitteet

Tavoitteet kurssille laaditaan perheen yksilöllisten tarpeiden mukaisesti. Kurssilla vanhemmat, kuntoutujana oleva lapsi ja sisarukset saavat lisää tietoa autismista. Kurssilla tuetaan mm. lapsen keinoja kommunikoida sekä perheen arjen sujuvuutta. Keskeisenä osana kuntoutusta on myös vanhemmuuden ja sisarussuhteiden tukeminen.

Vertaisryhmät

Suurin osa autismi-sopeutumisvalmennuskurssien toiminnasta toteutetaan ryhmissä. Vanhemmat, kuntoutujalapset ja sisarukset kokoontuvat omissa ryhmissään. Jokaisen lapsen tarpeet huomioidaan ryhmässä yksilöllisesti. Kuntoutustyöntekijät huolehtivat lapsesi hyvinvoinnista ja turvallisuudesta kuntoutuksen aikana. Lasten ryhmässä lapsia tuetaan ilmaisemaan omia ajatuksiaan ja tuetaan lasten välisiä sosiaalisia suhteita. Lapselle pyritään tarjoamaan turvallinen kokemus ryhmässä toimimisesta.

Kuntoutusta perheen kanssa

Autismi-sopeutumisvalmennuskurssi sisältää tekemistä ja keskusteluja oman perheen kesken. Ohjelmaan kuuluu myös toimintaa kaikille kurssille osallistuville lapsille ja vanhemmille yhdessä.

Katso lisää!

Menetelmät

Ota yhteyttä!

Kirsi Helminen-Seppälä 14 2 2018-01

Kuntoutussihteeri
Kirsi Helminen-Seppälä
p. 040 1801117

Kuntoutussuunnittelija
Sirke Ruusunen, p. 040 8421 517

Kuntoutussuunnittelija
Kristiina Elovaara, p. 040 7034272 Hakuohje