NUOTTI-valmennus v2

NUOTTI-valmennus

NUOTTI-valmennus on opiskelu- ja työelämän ulkopuolella oleville nuorille tarkoitettua matalan kynnyksen ammatillista kuntoutusta. Sitä voi hakea ilman lääkärinlausuntoa ja suullisella tai kirjallisella hakemuksella.

NUOTTI-valmennus on tarkoitettu nuorille...

  • ...jotka ovat 16–30-vuotiaita
  • ...joilla ei ole opiskelu- tai työpaikkaa tai jotka eivät ole suorittamassa ase- tai siviilipalvelusta tai vietä suunniteltua välivuotta, ja
  • ...joiden toimintakyky on heikentynyt tavalla, joka estää heitä suunnittelemasta tulevaisuuttaan tai pääsemästä opiskelemaan tai työhön. 

Mitä on NUOTTI-valmennus?

NUOTTI-valmennus on opiskelu- ja työelämän ulkopuolella oleville nuorille tarkoitettua matalan kynnyksen ammatillista kuntoutusta. Sitä voi hakea ilman lääkärinlausuntoa ja suullisella tai kirjallisella hakemuksella.

Lisätietoa palvelusta voi kysyä myös Kelan kuntoutuksen palvelunumerosta 020 692 205

NUOTTI-valmennuksen tavoitteena on nuoren ymmärryksen lisääntyminen omasta elämäntilanteestaan, taidoistaan ja vahvuuksistaan sekä innostuminen tulevaisuuden suunnittelusta. 

NUOTTI-valmennus käytännössä

Nuori saa tuekseen henkilökohtaisen valmentajan, jonka hän voi valita Kelan kanssa sopimuksen tehneistä palveluntuottajista.

NUOTTI-valmennus suunnitellaan ja toteutetaan aina yksilöllisesti. Se sisältää enintään 20 x 60 minuutin tapaamista enintään 10 kuukauden aikana.  Tapaamiset toteutetaan pääasiassa nuoren arkiympäristössä.

Tapaamisiin voi nuoren ja valmentajan lisäksi osallistua myös nuoren verkostoa, kuten läheisiä tai muita nuoren kanssa työskenteleviä tahoja. Valmentaja pitää yhteyttä nuoreen ja tarpeen mukaan hänen verkostoonsa myös tapaamisten välillä.

Lue lisää NUOTTI-valmennuksen Kelan palvelukuvauksesta

NUOTTI-valmennus on nuorelle maksuton.

Näin haet NUOTTI-valmennukseen

Nuori tai hänen kanssaan työskentelevä taho voi ottaa yhteyttä Kelaan, jossa asia ohjataan kuntoutuksen asiantuntijalle.

Kuntoutuksen asiantuntija haastattelee nuoren ja ottaa samalla vastaan suullisen hakemuksen.

NUOTTI-valmentajamme – ole meihin rohkeasti yhteydessä!

Virpi Hurula, p. 040 7669880, virpi.hurula@mll.fi

Mia Laamanen, p. 040 653 1181, mia.laamanen@mll.fi

Pia Röntynen, p. 040 653 134, pia.rontynen@mll.fiVoit jättää tähän yhteystietosi. NUOTTI-valmentajamme ottavat piakkoin sinuun yhteyttä.