Paimio-akatemiassa 19.10.2017 Kati Peltosen luento

Torstaina 19.10.2017 klo 14.3016.00 Paimio-akatemian aiheena on urheiluaivovammat nuoruusiässä.

Pääluennoitsijana toimii projektikoordinaattori, PsM Kati Peltonen, Helsingin yliopisto. Säätiön lyhyen kommenttipuheenvuoron esittää PsL, neuropsykologian erikoispsykologi Mari Saarinen.

Urheilu ja liikunta vaikuttavat monin tavoin aivojen terveyttä kohentavasti. Kovavauhtisissa urheilulajeissa on kuitenkin olemassa pään vamman riski, joka on tärkeä tiedostaa ja huomioida. Luento käsittelee urheilussa tapahtuvia aivovammoja juniorijääkiekkoon kohdennetun Pää pelissä projektin näkökulmasta. Pää pelissä on Helsingin yliopiston toteuttama ja STM:n rahoittama hanke, joka tähtää siihen, että suomalaiset juniorijääkiekkopelaajat arvioidaan mahdollisen aivovamman varalta kansainvälisten standardien mukaisesti. Samalla tuotetaan työvälineitä oireiden arviointiin valmentajille ja ohjaajille.

Luennolla käsiteltäviä teemoja ovat mm. aivovammojen esiintyvyys urheilussa, riskitekijät, vamman tunnistaminen, arviointi ja seuranta sekä arkeen paluu. Lisäksi esitellään Pää pelissä projektin käytännön tuloksia ja tuotoksia.

Sitovat ilmoittautumiset viimeistään 12.10.2017, ilmoittaudu tästä.

Tilaisuudessa on kahvitarjoilu.

Yhteystiedot:
MLL:n Lasten ja Nuorten Kuntoutussäätiö, Alvar Aallon tie 275, 21540 PREITILÄ

Lisätietoja:
Mari Saarinen, neuropsykologi p. 040 526 5076, mari.saarinen@mll.fi