Hikari sarjakuva-albumit

Miika Sallinen (2016)

  1. Hikari. Kymppi tai ei mitään!
  2. Hikari. Kotona ja koulussa.
  3. Hikari. Stressipussi.

Tauno ”Hikari” Pinkolalle ilmeiden ja eleiden tulkitseminen on hankalaa. Hän ottaa sanotun kirjaimellisesti ja sanoo aina totuuden – arvattavin seurauksin. Hikarin aistit ovat ylivirittyneet. Hän inhoaa muutoksia. Hänen intohimoinen mielenkiintonsa kohdistuu valikoituihin aiheisiin, esimerkiksi sanakirjoihin ja historian vuosilukuihin. Hikarilla on Aspergerin syndrooma. Me kaikki tunnemme jonkun hikarin, ja aika moni meistä myös tunnistaa hänet itsessään. 

Sarjakuva-albumien tarinat rakentuvat löyhästi valittujen teemojen ympärille. Ensimmäisen sarjakuva-albumin teemana on koulu ja opiskelu. Toinen albumi keskittyy Hikarin ja muiden ihmisten välisiin suhteisiin ja Hikarin tapaan suhtautua ympäröivään maailmaan. Kolmas albumi käsittelee Hikarin mielensisäistä maailmaa; ajatus­maailmaa, kiinnostuksenkohteita ja tunnemaailmaa.

Hikari-sarjakuvan piirtäjä Miika Sallinen on luonut albumeissa esiintyvät sarjakuvat lukiolaisena vuosien 2014–2016 aikana. Sarjakuvat on järjestetty albumeihin piirtämisjärjestyksessä, jolloin syntyy tietynlainen aikajatkumo. Saamme seurata piirroshahmon jalostumista noin kahden vuoden luomiskaudella. Hikari-sarjakuvissa kuitenkin liikutaan useammalla aikatasolla. Murrosikäisen Hikarin lisäksi sarjakuvissa esiintyy energinen Pikku-Hikari ja ruuhkavuosiaan elävä Iso Hikari. On hauskaa ja mielenkiintoista seurata miten Hikari-hahmon erikoisuudet tulevat esiin eri elämänvaiheissa.


ISBN 978-952-5082-89-0 (nid) - Kymppi tai ei mitään!
ISBN 978-952-5082-90-6 (nid.) - Kotona ja koulussa
ISBN 978-952-5082-91-3 (nid) - Stressipussi


Tiedustelut:

MLL:n Lasten ja Nuorten Kuntoutussäätiö p. (02) 2777 444, lastenkuntoutus@mll.fi