Tietoa, vertaistukea ja toimintaa - Tervetuloa diabetes-kurssille!

25.7.2017Toteutamme tänä vuonna kaksi tyypin 1 diabetes-kurssia seuraavasti

Alle kouluikäiset 23.10.–27.10.2017, Kelan kurssinumero 67129

Alakouluikäiset  23.10.–27.10.2017, Kelan kurssinumero 69632                             


Lapsen diabetes koskettaa koko perheen arkea. Lapsi itse voi olla hämmentynyt tilanteestaan ja vanhemmat voivat olla huolissaan mm. heittelehtivistä verensokeriarvoista ja lapsen tulevaisuudesta. Tilanne voi hämmentää myös sisaruksia; mikä juttu tämä nyt oikein on?

Sopeutumisvalmennuskurssilla vanhemmat ja lapset kohtaavat muita samanlaisessa tilanteessa olevia perheitä. He voivat turvallisesti jakaa kokemuksiaan toisten kurssilaisten kanssa omissa ohjatuissa vertaisryhmissään. Kursseilta saa tietoa sairaudesta ja keinoja arjessa pärjäämiseen.

Perheiden kanssa työskentelee moniammatillinen työryhmä. Diabetes-kurssiemme lääkärinä toimii lastentautien erikoislääkäri Liisa Saarikoski. Hänellä on pitkä kokemus lasten diabeteksen hoidosta. Työryhmään kuuluvat lisäksi diabeteshoitaja, ravitsemusterapeutti ja psykologi sekä erityistyöntekijöinä fysioterapeutti AMK ja toimintaterapeutti AMK. Lisäksi kurssilla työskentelee lähihoitajia perheiden kanssa. Koko kurssin henkilöstö on perehtynyt diabeteksen lisäksi perheiden kanssa työskentelyyn ja jaksamisen tukemiseen.

Jokaiselle perheelle nimetään omaohjaaja, joka vastaa perhekohtaisesta työskentelystä. Ohjatun vanhempainryhmän aikana toteutuvat kuntoutujien ja sisarusten omat toiminnalliset vertaisryhmät. Ryhmien parasta antia tiedon lisäksi on vinkkien saaminen arkeen ja tunteiden jakaminen toisten kanssa. Asiantuntijoiden tapaamisissa saa ajankohtaista ja uusinta tietoa diabetes-asioissa.

Mukava yhteinen toiminta luo iloisen ilmapiirin. Musiikki, taidepajatyöskentely, metsäretket, yhteiset pelit ja leikit nivoutuvat perheiden tavoitteisiin ja pitävät lapsen näkökulmaa esillä.

Tervetuloa Paimioon sopeutumisvalmennuskursseille!

Ole yhteydessä tarvittaessa ja kysy lisää kurssille hakemisesta sekä toteutuksesta:

Palvelupäällikkö Sirkka Kosunen, p. 040 835 4366, sirkka.kosunen@mll.fi

Kuntoutussuunnittelija Kristiina Elovaara, p. 040 703 4272, kristiina.elovaara@mll.fi

Lisätietoja ja kuvia löydät nettisivuiltamme, www.lastenkuntoutus.net ja tietoa kursseista myös Kelan sivuilta, www.kela.fi.